V petek in soboto, 14. in 15. februarja bodo na Univerzi v Mariboru in njenih članicah informativni dnevi. Kandidati se bodo lahko podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, študijem, z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja. Vse informacije o poteku informativnih dnevov na Univerzi v Mariboru so na voljo na spletni strani moja.um.si.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik


V skladu z razpisom za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto, se bo jutri, 12. februarja, začel prvi prijavni rok, ki bo trajal do 18. marca. Vodja visokošolske prijavno informacijske službe na Univerzi v Mariboru Dejan Senekovič:
»Kandidati morajo v tem času oddati elektronsko prijavo, še vedno pa velja, da mora biti vloga podpisana,« Kandidati pa se lahko prijavijo s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali AAI računom ali z uporabniškim imenom in geslom.

Dan odprtih vrat bodo ta petek organizirali tudi Študentski domovi, da bi dijaki lahko začutili pravi utrip študentskega življenja. Prorektorica za študentska vprašanja Teja Štrukelj: »Študentje naj čim bolje izkoristijo informativne dneve, predvsem začutijo utrip univerzitetnega mesta, da stopijo v stik s študenti, ki jim najbolj iskreno povedo, koliko se je treba učiti, kakšne so obštudijske dejavnosti in še marsikaj.«

Univerza v Mariboru je znana po tem, da je povezana z okoljem in je zaposljivost diplomantov visoka, pravi rektor Zdravko Kačič, ob tem pa dodaja: »V letošnjem letu smo povečali število vpisnih mest na programu Splošne medicine za 20 mest, kar je največje povečanje števila vpisnih mest za študij medicine v Sloveniji. S tem smo se kot univerza odzvali na prepoznan družbeni problem - pomanjkanje tovrstnega kadra.«
Prav tako se je za 20 mest povečal vpis na Fakulteti za logistiko na dislocirani enoti v Ljubljani, nekoliko pa so zmanjšali število vpisnih mest na FERIju, Fakulteti za kmetijstvo in na programu predšolske vzgoje na Pedagoški fakulteti.