Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Svet Zavoda za turizem Maribor Pohorje se je seznanil z odstopno izjavo direktorice Doris Urbančič Windisch in bo prihodnji teden začel postopek za izbiro novega direktorja. Urbančič Windischeva podrobnosti odstopa ne komentira, smo pa izvedeli, da odstopna izjava še ni stopila v veljavo.

Doris Urbančič Windisch kot razlog za odstop navaja osebne razloge. Podrobnosti pa ne razkriva. Nam je pa zaupala, da bo odstopna izjava obveljala po koncu njenega dopusta, 21. septembra, kar je potrdil tudi predsednik sveta zavoda Zdravko Luketič. Zaradi tega ocenjuje, da imajo dovolj časa za postopek izbire novega direktorja in imenovanje vršilca dolžnosti ne bo potrebno. Postopek naj bi začeli prihodnji teden.

O tem, ali se za prevzem vodenja zavoda že pojavljajo morebitna nova imena, Luketič ni seznanjen. Svet zavoda bo na prošnjo odhajajoče direktorice izdelal tudi oceno njenega letošnjega dela. Od nove direktorice ali direktorja pa predsednik sveta pričakuje pripravljenost na delo v izjemno zahtevnih razmerah zaradi razsajanja bolezni COVID 19.

Z mariborske občine, ustanoviteljice Zavoda za turizem, odstopa niso neposredno komentirali. So pa med drugim zapisali, da si želijo strokoven, kreativen in povezovalen Zavod za turizem, ki bi se znal hitro in učinkovito prilagajati prostoru in času, v katerem deluje. Izrazili so tudi ponos nad projektom Partnerstvo za Pohorje, kjer ima zavod pomembno vlogo, in dodali, da so za izvrševanje občinskih turističnih strateških dokumentov potrebni primerni ljudje.