Foto: BoBo
Foto: BoBo

Popoldne se bodo na seji sestali člani Sveta zavoda mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra. Med drugim se bodo seznanili z imenovanjem šestih novih članov v sicer 11-članskem svetu.

Kot predstavniki države so v svet zavoda po novem imenovani Robert Pungerl, Andrej Šauperl, Srečko Felix Krope, Boris Miha Kaučič in Jože Šabeder. Predstavnika Mestne občine Maribor Vilibalda Premzla, ki je odstopil, bo zamenjal Zdravko Luketič.

Člansko prenovljen svet zavoda bo na današnji seji imenoval tudi novega predsednika, potem ko je tudi Ljubo Germič zaradi nesoglasij z vodstvom bolnišnice sredi decembra lani prav tako odstopil.

Sicer pa sta med vsebinsko pomembnejšimi točkami dnevnega reda današnje seje obravnavi sprememb sistemizacije delovnih mest in kompetenc v zdravstveni negi in letno poročilo poslovanja bolnišnice v letu 2019. To je druga največja bolnišnica v državi končala s pozitivnim finančnim izidom, v višini dobrega pol milijona evrov. S tem je UKC Maribor po treh letih poslovanja z izgubo ponovno vzpostavil pozitivno poslovanje.