Proračun občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah je težak 3 milijone evrov, v preteklih letih so izpeljali številne pomembne investicije. Zdaj so v zadnji fazi obnove travnate površine nogometnega igrišča v športnorekreacijskem centru, urejajo komunalno infrastrukturo v dveh novih naseljih v občini, prijavili pa so se tudi na projekt Čista zelena dolina in barvita kulturna dediščina.

V zaključni fazi je obnova travnate površine nogometnega igrišča v športno rekreacijskem centru, urejajo pa tudi komunalno infrastrukturo v dveh novih naseljih v občini. Nadaljujejo tudi z urejanjem obnove občinskih cest, pravi župan Peter Škrlec:"Četrta faza, 2. del Partinje Gasteraj."

Prav tako so že podpisali pogodbo o rušitvi objekta v centru Jurovskega dola, Frasovine:
"Izbrali smo izvajalca o rušitvi. Pogovarjamo se že z investitorjem, v kratkem naj bi se začel graditi stanovanjski objekt, da bi imeli naši in priseljeni občani možnost stanovanja."

Občina pripravlja projektno dokumentacijo za naselje s 25 stanovanjskimi hišami, poleg tega "kupujemo zemljišče od kmetijske zadruge Lenart v stečaju, preko stečajnega upravitelja, v velikosti dvatisoč kvadratnih metrov, kjer bi se zgradil turistično prireditveni prostor. Za parkirišča, prireditve, avtopark za avtodome, polnilnico za električne avtomobile..."

Med dolgoročnejše načrte občine sodi ureditev kolesarskih poti v območju Slovenskih goric, želijo pa si tudi dograditi vrtec in večjo prehrambeno trgovino.