Mariborski Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše izvaja svoje aktivnosti prilagojeno ukrepom, sprejetim za zajezitev širjenja koronavirusa. Že v prejšnjem tednu so zmanjšali neposreden stik s strankami, odpovedovali predavanja, od tega tedna pa strokovni delavci delajo od doma.

Delo od doma zajema predvsem pomoč uporabnikom po telefonu in elektronski pošti, ob tem strokovni delavci pripravljajo tudi gradiva, našteva zadolžitve v izrednih okoliščinah direktorica mariborskega Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Alenka Seršen Fras in dodaja, da delo zajema še pisanje poročil za stranke in pa delo za zavod za šolstvo v okviru komisije za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami, kjer pripravljajo strokovna mnenja. Za prihodnji potek dela čakajo na usmeritve vlade in navodila občine ustanoviteljice. Ukinjene so torej vse storitve, ki predstavljajo neposredno delo s strankami, v prostorih centra. Svetovanje, mediacije in druge aktivnosti s strankami opravljajo na daljavo.

Na fotografiji so štirje otroci, ki sedijo na travi. Foto: Pixabay Foto: dostopno
Na fotografiji so štirje otroci, ki sedijo na travi. Foto: Pixabay Foto: dostopno

Ker je veliko ljudi zdaj primoranih ostati doma, so v mariborskem Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše pripravili tudi strokovno gradivo, ki jim bo pomagalo pri učnem procesu otrok, medosebnih odnosih in podobnem. Ti strokovni nasveti so objavljeni na spletni strani centra.