Foto: Oglasno sporočilo/Marprom
Foto: Oglasno sporočilo/Marprom

Zaradi najnovejše zaostritve vladnih ukrepov v boju proti epidemiji bo tudi v Mariboru prišlo do številnih sprememb. V ponedeljek bo začasno ustavljen javni mestni potniški promet, spremembe bodo tudi v dostopnosti občinskih storitev in služb.

Javni promet

Običajen vozni red javnega potniškega prometa in pohorske gondole velja le še do ponedeljka, pojasnjuje Miha Rubin iz podjetja Marprom:

"Popolna zaustavitev velja za vse mestne avtobusne linije, prav tako pa tudi za krožno kabinsko žičnico na Pohorju. Sočasno bomo pri nas zaprli tudi blagajni na glavni avtobusni postaji in spodnji postaji pohorske vzpenjače."

V ponedeljek bodo zaprli tudi pohorski Bike park. Še naprej pa bo dovoljena vožnja taksijev.

Tržnice in komunala

Tržnice bodo odprte po veljavnem urniku, bodo pa omejili hkratno število kupcev. Zato obiskovalce prosijo, naj nakupujejo tudi ob delovnikih, da bi se izognili gneči ob koncih tedna.

Odprte ostajajo tudi javne sanitarije in Snagini zbirni centri za odpadke.

Šport

Dovoljena bo tudi vadba na zunanjih športnih objektih, a le za posameznike, ožje družinske člane in skupine iz istega gospodinjstva ob zagotavljanju medsebojne razdalje. Dovoljena so tudi vrhunska športna tekmovanja brez gledalcev.

Pokopališča

Udeležba pogrebov je že od danes omejena na ožje družinske člane, grobove pa lahko obiskujejo najemniki z ožjimi družinskimi člani in člani skupnega gospodinjstva, v obeh primerih brez številčne omejitve. Direktorica pogrebnega podjetja Lidija Pliberšek:

"Če pa gre za obisk groba izven občine prebivališča, pa je dovoljen le posamezniku, torej najemniku grobnega mesta, in to šele ob izpostavitvi, da gre za nujno vzdrževanje."

Uprava

Občinske pisarne bodo omogočale urejanje najnujnejših zadev samo po vnaprejšnji napovedi, enak sistem pa ima tudi upravna enota.