Na drugi seji ruškega občinskega sveta je županja Urška Repolusk z dnevnega reda umaknila predlog proračuna, in to zaradi veliko prispelih predlogov oziroma predvsem zaradi obveznosti, skoraj 300 tisoč evrov, za projekte iz lanskega leta oziroma iz mandata prejšnjega župana. Popravljen predlog proračuna bodo obravnavali na naslednji, februarski seji.

Ko je bil proračun sestavljen, so se začeli nabirati še novi predlogi in želje po njegovi spremembi; še vedno pa prihajajo računi za dela, ki so bila začeta v prejšnjem mandatu; »in za te projekte, če vse skupaj seštejemo, z njihovim dokončanjem, bomo potrebovali okrog 300 tisoč evrov, kar pomeni v bistvu tretjino proračuna, ki ga imamo na razpolago,« pravi županja občine Ruše Urška Repolusk in dodaja, da bo novi predlog pripravljala skupaj z vsemi svetniškimi skupinami.

»Tudi pomoč ob rojstvu otroka se bo povišala, tako kot sem imela vključeno tudi v moj program,« dodaja županja. Več sredstev pa bodo namenili tudi za starejše, vsekakor za področje dnevnega varstva, za kar skrbi Center za socialno delo. Nekaj več sredstev so namenili tudi za ureditev kraja, predvsem fasad v centru Ruš.

Za nekatere postavke pa bodo sredstva tudi zmanjševali, sploh za ukrepe, ki se niso pokazali za zelo učinkovite. Ob tem pa si vsi želijo tudi Doma starostnikov, ki ga ta upravna enota, v kateri sta še občini Lovrenc na Pohorju in Selnica ob Dravi, še nima, izračunov, koliko bi stal, pa prav tako še nimajo:

»Ena izmed možnih lokacij je bila za Glasbeno šolo v Rušah, vendar ni rečeno, da bo dom starostnikov res tam,« še dodaja županja.




Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik