Mariborska razvojna agencija ponovno začenja s programom za usposabljanje bodočih podjetnikov z naslovom Podjetno nad izzive – PONI PODRAVJE. Rok za prijavo je 25. september, lahko pa se prijavijo vse generacije z različnimi izkušnjami in izobrazbo.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Simona Tosi se je doslej ukvarjala s fotografijo, svojo poklicno pot pa se je odločila nadaljevati v umetniški smeri: »recimo poslikane svečke za dan mrtvih, razne afirmacije na kamenčkih, ogromno idej se najde v tej smeri…« Za podjetniško pot je bistvena osnovna ideja, pa tudi izvedba, dodaja Simona Tosi: »Treba je slediti trendom in jih tudi razvijati.«

Katjuša Kolar je bila pred dvema letoma članica projekta Podjetno v svet podjetništva, ki so ga prav tako izvedli na Mariborski razvojni agenciji. Dobila je… »Predvsem znanje, ta podpora je bila največja; najbolj so mi ostala v spominu različna predavanja različnih predavateljev, s področja prava, s področja računovodstva, marketinga, to je bil velik brain storming. Pomembna izkušnja pa je bilo tudi mreženje med udeleženci.

V okviru PONI programa bodo sestavili sedem skupin po 12 udeležencev, pravi vodja programa Irena Podlehnik: »Pri nas se udeleženci zaposlijo za štiri mesece, in dobijo tudi minimalno plačo ter vse dodatke, ki jim sledijo iz delovnega razmerja; treba je poudariti, da te štiri mesece ne delajo za nas, ampak za sebe, na svoji ideji.« Udeleženci bodo tako z različnimi mentorji pripravili poslovni načrt in se usposobili za uspešen zagon podjetja.