Obnovljena Ptujska cesta skozi Miklavž na Dravskem polju Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Obnovljena Ptujska cesta skozi Miklavž na Dravskem polju Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Včeraj popoldne, v četrtek, 22. avgusta 2024, so uradno predali namenu obnovljeno regionalno Ptujsko cesto skozi naselje Miklavž na Dravskem polju. Gre za eno večjih naložb v tej občini, težko pričakovano obnovo nekaj manj kot dvokilometrske zelo obremenjene ceste. Dela so se začela marca lani, promet po obnovljeni cesti pa je stekel pred dobrim mesecem. Projekt, vreden okrog 6 milijonov evrov, je bil sofinanciran z državnim in evropskim denarjem, del ga je prispevala občina.

Obnovljene ceste so zelo veseli tako domačini kot tisti, ki se vozijo skozi Miklavž. Dela na tem odseku Ptujske ceste so potekala skoraj leto in pol, zaključka del pa so se razveselili tudi podjetniki ob Ptujski cesti. Kot je povedal Zdravko Lamot iz vulkanizerske delavnice v neposredni bližini ceste, so imeli zaradi del oziroma zapor na cesti veliko poslovno izgubo: "Izgube smo imeli za 40 do 45 tisoč evrov."

Dela so trajala nekaj mesecev dlje od predvidene časovnice

Več kot 4 milijone od šestih milijonov evrov vredne investicije je prispevala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Andrej Rajh pravi: "Gre za eno bolj prometnih cest na tem območju, deset tisoč vozil gre dnevno po njej. Za nas je to zelo pomembna investicija. Vesel sem, da je po skoraj letu in pol gradnje ta investicija tudi zaključena."

Župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik pove, da so v okviru investicije uredili vso infrastrukturo, tudi pod Ptujsko cesto: "Investicija zajema obnovo cestišča, kolesarske poti na obeh straneh, pločnike, novo javno razsvetljavo, urejeno odvodnjavanje - česar prej sploh ni bilo-, in pa vsa ostala infrastruktura se je posodabljala, od električnega in delno plinovodnega omrežja, do telekomunikacijskega omrežja, tudi določen del vodovoda se je popravil."

Dela so sicer trajala nekaj mesecev dlje od predvidene časovnice, kar pa naložbe ni podražilo.