V. d. direktorja RIC-a Slovenska Bistrica Tomaž Repnik Foto: Radio Maribor/Ric Slovenska Bistrica
V. d. direktorja RIC-a Slovenska Bistrica Tomaž Repnik Foto: Radio Maribor/Ric Slovenska Bistrica

Na zadnji redni seji občinskega sveta v Slovenski Bistrici so imenovali Tomaža Repnika za v. d. direktorja Razvojno-informacijskega centra, potem ko je to mesto zapustila Monika Kirbiš Rojs, ki je postala sekretarka na ministrstvu za razvoj in evropsko kohezijo.
Tomaž Repnik je v centru že 8 let in se je doslej ukvarjal predvsem z razvojem podeželja, s spodbujanjem socialnega podjetništva ter pripravljal investicijske dokumente za razvojne projekte. Naslediti svojo predhodnico, ki je v RIC-u nedvomno pustila svoj velik pečat, razume kot velik izziv, saj je zavodu postavila jasne cilje in usmeritve.

Njegov namen je utrjevati poslanstvo Razvojno-informacijskega centra: »RIC bo še naprej podpora lokalnemu gospodarstvu, tako s SPOT točko, z LAS-om, pomagali bomo pri prijavljanju na razpise in drugo

Razvojno informacijski center bo tudi v prihodnje izvajal svoje projekte: »Še vedno se izvajajo aktivnosti energetskega svetovanja, še vedno smo tudi v pripravi raznih prijav na različne projekte, jasno je, da želimo čim več državnih in evropskih projektov pripeljati v Slovensko Bistrico."

Prizadeval si bo, da bodo rezultati teh projektov vidni in koristni čim širšemu krogu občanov Slovenske Bistrice.