Večino potrebnih sredstev za več kot 2,1 mio evrov vredni projekt bo zagotovila občina iz proračuna. Foto: Radio Maribor/Občina Duplek
Večino potrebnih sredstev za več kot 2,1 mio evrov vredni projekt bo zagotovila občina iz proračuna. Foto: Radio Maribor/Občina Duplek

Nedavnemu podpisu pogodbe za gradnjo večnamenske športne dvorane z ljubljanskim podjetjem Lesnina MG oprema sledi zdaj še pridobivanje potrebne dokumentacije, pravi župan Dupleka Mitja Horvat: "Zdaj je pred nami postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja in računamo, da bi pozno poleti že začeli graditi."

Dobrih dva tisoč kvadratnih metrov velik objekt naj bi bil predan namenu v drugi polovici prihodnjega leta. "Gradnja bo montažna, in s tem tudi nekoliko hitrejša kot sicer," razlaga Horvat in dodaja, da bo tako rešen tudi problem športnih površin za šolo, hkrati pa bo dvorana omogočala tudi izvedbo športnih tekmovanj in drugih prireditev: "V novi dvorani bodo lahko trenirala vsa športna društva. Večnamenski prostor bo namenjen tudi večjim prireditvam. Nova dvorana bo zagotovo vplivala na kakovost bivanja v naših krajih."

Naložba je pomembna, je pa zahtevna tudi po finančni plati, saj predstavlja približno tretjino občinskega proračuna: "Pogodbena vrednost projekta je dva dva milijona in 134 tisoč evrov, z davkom," še pove Horvat. Skoraj v celoti bo potrebni denar zagotovila občina iz lastnega proračuna, ob tem pa računajo tudi na manjši delež sredstev državne Fundacije za šport in iz razpisa iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.