Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Lani so v Zgornjem Dupleku začeli projekt Odvodnjavanja in čiščenja voda v porečju Drave v Zgornjem Dupleku. Ta se bo nadaljeval tudi letos, načrtujejo pa še nekaj drugih naložb. Dva in pol milijona evrov vreden projekt gradnje kanalizacije, ki ga bodo končali letos, bo v Zgornjem Dupleku zagotovil komunalno odvodnjavanje za 99,84 odstotka prebivalcev. Letos naj bi precej denarja namenili tudi za ureditev cestne infrastrukture. Župan Mitja Horvat: "V sodelovanju z državo želimo urediti krožišča v Zgornjem Dupleku in nadaljevati zadnjo fazo obnove ceste R3 710 skozi Spodnji Duplek in Dvorjane." Pripravljajo tudi preplastitve najbolj dotrajanih odsekov lokalnih cest.

Na področju družbene infrastrukture pa letos, kot pravi župan: "Načrtujemo pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo vrtca v Spodnjem Dupleku, kjer smo prav tako pridobili državna sofinancerska sredstva." Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je namreč Občini Duplek lani jeseni odobrilo sofinanciranje te investicije, vredne milijon šestdeset tisoč evrov. Preostali del denarja bo zagotovila občina.

Uredili bodo tudi okolico leta 2020 končane športne dvorane. Tako nameravajo izvesti: "Projekt izgradnje nogometnega igrišča z umetno travo za športno dvorano. Zagotovili pa bomo tudi nova parkirna mesta." Predvidene pa so tudi preplastitve in izboljšave šolskih igrišč in druge manjše naložbe po celotni občini.