Pouk na daljavo. Foto: Pixabay
Pouk na daljavo. Foto: Pixabay

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri dijaku mariborske III. gimnazije, zato je njegov razred od sinoči v 14-dnevni karanteni. Potrjeni primer imajo tudi na vrtcu v Račah, vendar pri zaposlenem, ki pri delu nima stika z otroki, zato je karantena odrejena le za 5 njegovih sodelavcev.

III. gimnazija je, kot kaže, postala prva šola s potrjenim primerom in odrejeno karanteno za cel razred v novem šolskem letu. Ravnateljica Marija Lešer: "Nismo pričakovali, da se bo to zgodilo tako zgodaj in prav pri nas. K sreči pa je bil oboleli učenec v šoli samo prvi šolski dan in menim, da so posledice ta trenutek zelo dobro obvladljive."

Lešerjeva dodaja, da so se na šoli od prvega dne dosledno držali vseh ukrepov, prav tako so imeli pripravljene različne scenarije; za razred v karanteni so takoj uvedli pouk na daljavo, ki bo trajal 14 dni. Če bo vse po sreči, se bodo takrat dijaki vrnili v šolske klopi.

Neljubi klic, da je njihov zaposleni okužen, so prav na prvi šolski dan prejeli na OŠ Rače. Gre za zaposlenega v kuhinji njihovega vrtca, ki je bil zadnjič v službi prejšnji teden, stikov z otroki pa nima. Epidemiologi so karanteno odredili za 5 njegovih sodelavcev. Ravnatelj Rolando Lašič je pojasnil, da staršev o zadevi niso obveščali v skladu z navodili NIJZ, saj omenjeni nima stikov z otroki. Delo v raškem vrtcu, ki ga obiskuje 199 otrok, poteka nemoteno.