V osprednju Sašo Drobnak (MČ Center), v ozadju Saša Arsenovič, Neva Pipan in Samo Peter Medved (Mestna bčina Maribor). Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
V osprednju Sašo Drobnak (MČ Center), v ozadju Saša Arsenovič, Neva Pipan in Samo Peter Medved (Mestna bčina Maribor). Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Vodstvo mariborske občine se je v sklopu obiskov krajevnih skupnosti in mestnih četrti pred kratkim oglasilo tudi v mestni četrti Center.

Med prizadevanji je selitev sedeža mestne četrti iz Hiše druženja v Melju, je povedal predsednik sveta Sašo Drobnak:

"Na novi lokaciji bi poleg sedeža mestne četrti želeli vzpostaviti tudi neko večnamensko dvorano, s katero bi dali možnost občanom in organizacijam."

Ena izmed možnih novih lokacij so prostori na Jurčičevi 8, katere upravlja mestna četrt, preučili pa bodo še druge možnosti. Tako pa župan Saša Arsenovič:

"Iščemo nekaj, kjer bi oni imeli svoj dom in možnost povezovanja z meščani, po drugi strani pa si ne želimo novogradenj v delu mesta, kjer imamo veliko že zgrajene infrastrukture."

Predstavnik četrti Center je naklonjen tudi infrastrukturnim projektom, kot so obnove trgov in načrtovane povezave Drave z Mestnim parkom, pričakuje pa še:

"Smo slišali, da se začenja prenova tega drobnega tkiva, teh malih povezovalnih ulic, ki so bile do zdaj zapostavljene."

Številni projekti, ki še niso zaključeni, so v fazi izvedbe ali načrtovanja, je povedal župan:

"Sedaj ne govorimo o tem, če bomo, ampak, da je problem, da bi radi vedeli, kdaj bomo."

V mestno četrt Center spada tudi degradirano Melje. Občina želi še pred iztekom trenutnega mandata kupiti kompleks nekdanje Mariborske tekstilne tovarne, še letos pa bo semaforizirano križišče Meljske ceste in Ulice kraljeviča Marka.