Foto: Radio Maribor/Občina Duplek
Foto: Radio Maribor/Občina Duplek

V občini Duplek so začeli gradnjo večnamenske dvorane. Projekt se je namreč zaradi pridobitve sredstev iz Eko sklada zamaknil za nekaj mesecev. A dvorana bo zdaj sodobnejša in energetsko varčnejša.

V začetku leta, ko je bilo v Dupleku že vse pripravljeno na začetek gradbenih del, je občini iz EKO sklada uspelo pridobiti približno 880 tisoč evrov dodatnih sredstev za projekt. Projekt so zato prekinili in posodobili; izpeljan je bil tudi nov razpis za izvajalca, prav zdaj pa začenjajo gradnjo. Župan Mitja Horvat ob tem pravi, da je vesel, da so z gradnjo le začeli. Ob tem dodaja, da se je glede na nadgradnjo projekta, splačalo nekaj mesecev počakati. Dvorano naj bi po novem časovnem načrtu v uporabo predali septembra 2020.

Nov toplotni ovoj pomeni prihranek

Projekt se je sicer medtem podražil in je zdaj ocenjen na 3 milijone 150 tisoč evrov. Vendar občinski vložek ostaja približno enak kot pri prejšnjem projektu. Bo pa nov toplotni ovoj, ki je zdaj vključen v projekt, občutno znižal stroške ogrevanja.

V Dupleku bodo širili še en projekt

Ni pa to edini projekt, ki se širi. Pripravljajo se namreč tudi na povečanje načrtovanega vrtčevskega prizidka pri Žitečki šoli.