Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Že kmalu potem ko so v vrtec prišli prvi otroci, so zaposleni opazili več napak, ki bi lahko ogrozile tudi varnost: les na igralih je cvetel, igrišče je plazilo, iz peska so pogledali betonski temelji igral, okna in streha so zamakali, vhodna vrata pa so se kar sama odpirala in sprožala požarni alarm. Večino napak so že odpravili, nekaj pa se jih je pojavilo na novo ali ponovno.

Najbolj pereča težava je vlažnost zidu na hodniku za zaposlene. Vzroka ne poznajo, sumjo na počeno cev. Spet pa se je pojavila napaka na vhodnih vratih, ki sproža alarm. Moti jih še odstopanje talne obloge, pokanje sten in kondenz v zračniku. Vse našteto naj bi izvajalci odpravili do konca prihodnjega tedna, še v okviru garancije.

Podravnateljica Andrejka Žerjav pravi, da nevarnosti in motenj delovnega procesa ni. Na napake redno opozarjajo investitorja - mariborsko občino in izvajalce.

Zaposleni sicer pravijo, da se v vrtcu počutijo dobro in upajo, da se bodo stvari čim prej dokončno uredile. V novo poslopje so se preselili lani – pred tem je vrtec deloval v več kot 100 let stari zgradbi, ki jo je zdravstvena inšpekcija razglasila za povsem neprimerno.