V Občini Pesnica izvajajo ali pa bodo izvedli več infrastrukturnih in drugih projektov, načrtujejo pa tudi postavitev novega športnega parka z največjo kolesarsko pump track progo v Sloveniji.

V Jakobu urejajo igrišče, postavili so novo ograjo, prizidek med šolsko telovadnico in vrtcem pa bo do novega šolskega leta dobil novo streho. Pesniška občina namenja 75 tisoč evrov za nove fitnes naprave v Jarenini, Jakobu in Pernici. Ob pesniški osnovni šoli bodo uredili zunanja igrišča za vse generacije, še pred jesenjo želijo urediti tribuno ob pesniškem nogometnem igrišču, pred zimo pa naj bi bil postavljen tudi 200 tisoč evrov vredni novi športni park z ziplinom, tobogani in največjim kolesarskim pump trackom v Sloveniji – njegova naklonsko razgibana vozna površina naj bi bila razpeljana po površini okoli 2500 kvadratnih metrov na deponiji materiala, ki je ostal v bližini nogometnega igrišča od gradbenih del na železnici. Športni park bodo v prihodnje še izpopolnjevali.

Ob tem nastaja v Pernici novo parkirišče s kolesarskim parkom, v krajevni skupnosti Jakob, kjer nekateri predeli še niso priključeni na vodovodno omrežje, pa urejajo tudi 2 kilometra in pol vodovoda, kar jih bo stalo 160 tisoč evrov, razlaga župan Gregor Žmak: »Nameščamo tudi varčno razsvetljavo v Pernici in Pesnici, z različnimi projekti pa bi radi izenačili neenakomerni razvoj med štirimi krajevnimi skupnostmi v občini.«

Asfaltirali so že cesto mimo Slovenskega sadjarskega centra v Gačniku, jeseni pa načrtujejo asfaltiranje še od središča Jarenine do dvorca Dveri pax oz. Jareninskega dvora in ureditev novega pločnika z razsvetljavo in rondoja za poslovno cono Dobrenje.

Foto: Instagram
Foto: Instagram