Čeprav učenci, dijaki in profesorji Konservatorija za glasbo in balet Maribor zaradi okoliščin ne morejo nastopati na koncertih, pa so v počastitev kulturnega praznika za objavi na spletu pripravili dva zanimiva dogodka, danes ob 18. uri tradicionalno Revijo glasbenih šol Štajerske, Koroške in Pomurja in jutri koncert profesorjev.

Vsako leto so se februarja v dvorani mariborskega Konservatorija na reviji glasbenih šol severovzhodne Slovenije predstavili učenci, ki so se pripravljali na tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov Temsig. Ravnateljica Konservatorija Helena Meško: »Ta revija poteka že vrsto let. Na njej se srečajo perspektivni učenci glasbenih šol od Lendave do Slovenj Gradca. Sodeluje 14 glasbenih šol, letos vse skupaj poteka na daljavo. S pomočjo posnetkov smo pripravili ta dogodek, ki se bo zgodil danes ob 18. uri na youtube kanalu Konservatorija.«

Posnetek revije bo na ogled tudi jutri ob 18. uri, z nastopi 13 solistov in Pihalnega orkestra glasbene šole Murska Sobota, s Prekmurja sta sodelovali še glasbeni šoli Beltinci in Lendava, s Koroškega glasbene šole Radlje ob Dravi, Muta in Ravne na Koroškem, s Štajerske pa ob mariborskem konservatoriju še glasbene šole Ptuj, Ormož, Slovenska Bistrica, Ljutomer in Gornja Radgona.

Jutri ob 20. uri bo na voljo še posnetek tradicionalnega koncerta profesorjev Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Predstavilo se bo kar 21 profesoric in profesorjev.

Foto: BoBo
Foto: BoBo