Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vpis otrok v prvi razred osnovne šole za novo šolsko leto bo na vseh dvajsetih osnovnih šolah v mariborski občini od 15. do 17. februarja.

Starši bodo prejeli vabilo za vpis od matične šole, to je šole na območju, kjer otrok živi, pravi Tatjana Rebernik, vodja občinskega Sektorja za izobraževanje. Vpis bo tudi letos potekal v skladu s predpisanimi proticovidnimi ukrepi: "Starši bodo prejeli vabilo s terminom vpisa. Prosimo, da se starši držijo termina in da se tudi držijo ukrepov."

Če starši otroka, rojenega leta 2016, ne bodo dobili vabila za vpis do konca tedna, naj stopijo v stik z najbližjo osnovno šolo, da bodo prejeli vse potrebne informacije. V tem šolskem letu obiskuje 435 oddelkov na mariborskih osnovnih šolah 8849 učencev. Število učencev na mariborskih osnovnih šolah je sicer do šolskega leta 2011/12 upadalo, takrat jih je bilo najmanj, potem pa je začelo naraščati; danes je na Mariborskem za okoli 1550 učencev več kot pred desetimi leti, v novem šolskem letu pa naj bi jih bilo še za sto več.