Mariborska izpostava URSZR je včeraj pristojne v Slovenske Bistrice obvestila, da sta na območju občine potrjeno 2 obolela za koronavirusom.
Občinski krizni štab je včeraj izdal ukrep zaprtja vseh lokalov in obratov v občini, razen trgovin z živili, katerih storitve niso nujne za preživetje in kjer prihaja do večje koncentracije zbiranja in druženja ljudi. Hkrati je trgovska podjetja, ki ostajajo odprta, pozval, naj v svojih trgovinah namestijo razkužila in uvedejo druge ukrepe, s katerimi bodo ustrezno zaščitili tako zaposlene kot kupce. Hkrati pa občane poziva, naj po nakupe najnujnejših stvari hodijo samo zdrave osebe brez spremstva otrok. Prav tako so preklicali nujno varstvo otrok v vrtcu in šolah.

Komunala Slovenska Bistrica je spremenila protokol pogrebnih slovesnosti, ki so omejene na najbližje sorodnike, do največ 10 ljudi, brez spremljevalnih dogodkov.

Poskrbeli bodo tudi za obolele občane, ki bodo v domači oskrbi in ne bodo imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (kot so npr. zdravila). Za te bo na voljo posebna telefonska številka 041 723 565.
Župan Ivan Žagar vse občane poziva k odgovornemu ravnanju in ob 12-ih pripravlja novinarsko konferenco, na kateri bo skupaj s poveljnikom civilne zaščite Brankom Hojnikom predstavil najnovejše preventivne ukrepe.

Foto: Radio Maribor/Občina Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/Občina Slovenska Bistrica