Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

V Slovenski Bistrici je trenutno aktivno okuženih 120 občanov, v zadnjih dneh se njihovo število le rahlo povečuje. Cepljenje poteka po zastavljenem načrtu, vsak dan pa testirajo okoli 100 ljudi s PCR-testi, s hitrimi pa še dodatnih 300.

Število okuženih v občini Slovenska Bistrica se v zadnjih dneh rahlo povečuje, pojasnjuje direktorica Zdravstvenega doma Urška Sedmak: "Trenutno je v občini aktivno okuženih 120 ljudi, zaznavamo pa blag porast števila okuženih."

Testiranje poteka nemoteno, nekoliko povečano je število opravljenih brisov s hitrimi testi: "Dopoldan opravljamo testiranja, na katera posameznike naročijo osebni izbrani zdravniki. Takih brisov opravimo od 50 do 100 na dan. Testiranje pa poteka po sistemu "drive in", ki pa ga ne moremo izvajati popoldan, saj takrat testiramo s hitrimi antigenimi testi, s katerimi opravimo tudi 300 in več testiranj na dan. Zato smo bolnike pozvali naj raje pridejo peš. Sta pa popoldan dve ekipi, tako da testiranje poteka dokaj hitro."

Prejšnji teden so v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica nadaljevali tudi cepljenje s cepivom AstraZeneca proti covid-19. Od začetka cepljenja konec decembra lani pa do včeraj so cepili že 4.330 prebivalcev. Čakajočih na cepljenje je trenutno okoli 700, cepijo pa po nacionalni strategiji cepljenja in glede na to, koliko cepiva dobijo.