Foto: Radio Maribor/Komunala Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/Komunala Slovenska Bistrica

Komunala Slovenska Bistrica jutri med 8.00 in 12. uro organizira čistilno akcijo v Oplotnici, Poljčanah in Slovenski Bistrici, poimenovali so jo Skupaj, v službi okolja.

Direktor bistriške Komunale Maksimiljan Tramšek ugotavlja, da so ljudje v času epidemije oziroma zaprtja gostinskih lokalov zelo nasmetili okolje. Že januarja je zato Komunala čistila območje ob večjih vpadnicah v mesto in zbrala večje količine odpadkov, od plastenk, pločevink, embalaže »kave za na pot«, tudi McDonaldovo in drugo embalažo.

Zato so se odločili, da kljub prepovedi zbiranja, organizirajo širšo čistilno akcijo, katere namen je, da občani v svoji širši okolici očistijo sprehajalne poti, obcestne jarke, zelenice ipd. Namen akcije pa ni zbiranje kosovnih odpadkov ali odpadkov iz čiščenja lastnih kleti, ampak zgolj pobrati smeti iz narave.

Udeležencem akcije bo Komunala zagotovila vreče za odpadke in zaščitne rokavice. Občane opozarjajo, naj med akcijo dosledno upoštevajo navodila in priporočila za preprečevanje širjenja virusa, če pa naletijo na nevarne odpadke ali divja odlagališča, naj o tem obvestijo Komunalo, ki jih bo strokovno odstranila. Po končani akciji bodo poskrbeli tudi za odvoz vseh zbranih odpadkov.