Foto: Oglasno sporočilo/OŠ Draga Kobala Maribor
Foto: Oglasno sporočilo/OŠ Draga Kobala Maribor

Po dobrih dveh mesecih strogih protiepidemijskih ukrepov so danes vrata odprli vrtci, delno pa tudi osnovne, srednje in druge šole. Osnovne šole so sprejele učence prve triade, prihodnji teden pa se vračajo še devetošolci. Srednje šole so sprejele dijake zaključnih letnikov, v vrtcih pa so dobrodošli vsi.

Kot po vsej Sloveniji je bilo zjutraj živahno tudi v Štajerskih osnovnih šolah.

Na osnovno šolo Draga Kobala Maribor so danes prišli skoraj vsi učenci prve triade, razen nekaterih, ki so iz zdravstvenih razlogov ostali doma. Učiteljica Judita Žaler pravi, da so se močno pogrešali, so pa bili učitelji zaskrbljeni, ali jim bo uspelo izpolniti vse protiepidemijske ukrepe.

Pouk bo zaradi higienskih pravil povsem drugačen kot pred epidemijo. A po besedah ravnatelja Osnovne šole Draga Kobala Aleksandra Jeršiča kljub povečanemu obsegu dela večjih težav za zdaj nimajo. Učenci so se med izolacijo pravil dobro naučili in jih upoštevajo.

Je pa treba ukrepe izvajati zdravorazumsko, da otrokom šolanja ne bi priskutili, zato jih lahko vzgojiteljice v vrtcu tudi pocrkljajo in potolažijo, pravi ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec. Majhni otroci človeški stik potrebujejo, veliko časa pa bodo namenili pogovoru, da bodo pomen pravil pravilno razumeli.

Ravnatelj Osnovne šole Draga Kobala pa si ob tem želi, da bi lahko junija vsaj za nekaj tednov nazaj prišli vsi učenci, saj bi jim večmesečno obdobje brez socializacije do konca počitnic škodilo.