Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

V Staršah je z delom začel nadomestni župan Stanislav Greifoner. Spomnimo, da so ga občani izbrali na oktobrskih volitvah, ki so bile izpeljane zaradi smrti dolgoletnega župana Bojana Kirbiša.

Kot pravi Stanislav Greifoner, bo prve delovne dni posvetil predvsem spoznavanju občinske uprave in organizaciji dela na občini. Vsem občinskim svetnikom je ob zaprisegi obljubil, da bo deloval transparentno in v korist vseh občanov. Med drugim je dodal še, da bo z mesecem decembrom nastopil svojo funkcijo kot profesionalni župan.

Kadrovskih menjav Greifoner ne načrtuje, zamenjal je le oba podžupana. Sicer pa se je že posvetil načrtovanim projektom - zagonu industrijske cone v Zlatoličju in gradnji nove podružnične osnovne šole v Marjeti. "Kar se tiče te šole, smo trenutno v postopku dopolnitve gradbenega dovoljenja, saj je občinski svet sprejel prvo varianto, v prihodnjem letu naj bi se ti postopki zaključili, takrat bomo poskušali kandidirati za pridobitev državnih sredstev."

Sicer pa si bo Greifoner prizadeval tudi za ureditev vse potrebne dokumentacije za izgradnjo doma starostnikov v naslednjih letih.