Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborsko hotelirsko podjetje Terme Maribor je v zadnjem času doživelo več sprememb. Zgodile so se zamenjave na vodstvenih položajih, podjetje pa je izstopilo iz mednarodne hotelske verige.

Hotela Orel in Piramida, ki sta se nekaj let imenovala Ibis Styles in Mercure City Center, se po izstopu iz hotelske verige Accor spet imenujeta tako kot prej. Odprli ju bodo takoj, ko bo to mogoče, piše na spletni strani, podrobnejših pojasnil pa nismo dobili. Nekaj časa sta bila tudi na prodaj; ali sta še vedno, ni znano. Komentar sindikalista Kristijana Lasbaherja:

"Meni osebno, kakor tudi sindikatu in svetu delavcev, je popolnoma vseeno, kdo je lastnik. Nam je bolj pomembno, da se ohranijo delovna mesta."

Odpuščanj naj v prihodnosti ne bi bilo

V Termah Maribor in hčerinski družbi HBP je trenutno zaposlenih 175 delavcev, skoraj vsi so od marca na čakanju. 9 so jih iz ekonomskih razlogov odpustili, pojasnjuje sindikalist:

"Posledično so naredili tudi novo sistemizacijo delovnih mest, v kateri pa zdaj zagotavljajo, da ne bodo nikogar več odpustili, ampak da je njihova vizija oziroma strategija ohranitev delovnih mest."

Vse obveznosti so bile do zdaj poplačane.

Podjetje se je zadnja leta dezinvestiralo

Podjetje, ki je bilo nekoč lastnik palete turističnih objektov, ima po več prodajah v lasti le še tri hotele in hostel. Tudi hotel Habakuk pod Pohorjem, ki ga prenavljajo in naj bi bil za odprtje pripravljen februarja, a zagotovil v sindikatu nimajo.

Nova direktorica

Prišlo pa je tudi do spremembe v vodstvu Term Maribor. Novembra je postala direktorica Timka Magerl. Njenega odziva nismo dobili, v sindikatu pa so zamenjav direktorjev že vajeni: pričakujejo osebo z vizijo in strategijo.