FOTO: VSGT Foto:
FOTO: VSGT Foto:

Na mestu direktorja zelouspešne Višje šole za gostinstvo in turizem v Mariboru se, kot kaže, obeta zamenjava. Svet šole je namreč včeraj za novo direktorico izglasoval Tanjo Sagadin Angleitner, ki bo v primeru, da odločitev potrdi še ministrstvo, nasledila dolgoletno vodjo šole Heleno Cvikl.

Svet mariborske Višje šole za gostinstvo in turizem je včeraj z 8-mi glasovi proti dvema za novo direktorico zavoda izglasoval predavateljico angleščine dr. Tanjo Sagadin Angleitner. To preseneča predvsem zaradi uspešnosti dosedanje direktorice Helene Cvikl, ki je šolo vodila 19 let, in jo razvila v mednarodno priznan in uspešen zavod. Imela pa je tudi podporo ministrstva za šolstvo in mestne občine Maribor.

So se pa proti Cviklovi tokrat postavili študentje in zaposleni, ki so prav tako podprli Sagadin Angleitnerjevo. Kot predvideva predstavnik mariborske občine v svetu šole Miroslav Brkič, je na to odločitev vplival predvsem način vodenja šole.

Vodstvo VSGT-ja odločitve sveta šole ne komentira. Za odziv smo prosili tudi Heleno Cvikl; v telefonskem pogovoru je dejala, da je nad odločitvijo sveta šole razočarana, saj je prav njej s trdim delom uspelo zavod popeljati v vrh evropskih šol na področju gostinstva, hotelirstva in turizma. Ob tem je dodala, da bo delo nadaljevala do konca mandata in da je treba počakati še na odločitev ministrstva.

POSLUŠAJ: