Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vpis prvošolcev bo potekal na vseh mariborskih javnih osnovnih šolah, vsi starši oz. skrbniki pa bodo dobili tudi pisno vabilo posamezne šole, z natančnimi podatki o terminu za vpis in o tem, v območje katere šole spada njihov prvošolček, pojasnjuje Tatjana Štelcer iz občinskega sektorja za izobraževanje: "Starši oz. skrbniki naj imajo s seboj tudi osebni dokument. Na vpis pa so vabljenu tudi otroci, da se spoznajo z bodočo šolo."

K vpisu bodo vabljeni otroci, ki bodo v tem koledarskem letu dopolnili starost šest let. Tatjana Štelcer: "To je letnik rojstva 2017 in ob teh tisti, ki imajo odlok vpisa od lani. Vabljeni bodo otroci, ki imajo stalno ali začasno bivališče v mestni občini Maribor. "

Po demografskih podatkih pričakujejo v novem šolskem letu v Mariboru okoli 950 prvošolcev ali približno 50 manj, kot jih je v tem šolskem letu. Mariborske javne osnovne šole, vključno s Centrom Gustava Šiliha za otroke s posebnimi potrebami, obiskuje letos v 443 oddelkih 9060 učencev, v posameznem razredu pa je 21 do 22 učencev. Tudi letos pa mariborska občina načrtuje obnovo osnovnih šol in investicijsko vzdrževanje: "Komisija je konec lasnekga leta že opravila oglede vseh javnih osnovnih šol. Popisi so narejeni, bo pa vseeno treba počakati na sprejem proračuna, da bomo videli katere investicije bodo izvedene v letošnjem letu in v letu 2024." Še pojasnjuje Tatjana Štelcer iz občinskega sektorja za izobraževanje.