Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Vrtec Otona Župančiča v Slovenski Bistrici še do konca marca za prihodnje šolsko leto vpisuje predšolske otroke. Načrtujejo, da se bo v vrtec vpisalo toliko otrok, kot jih bo iz vrtca odšlo v šolo, to je okoli tristo.

Vpis predšolskih otrok v vrtec Otona Župančiča poteka že vse od 1. marca, pojasnjuje direktorica Stanislava Stegne: "Starši imajo možnost oddati vlogo prek navadne pošte, po elektronski pošti ali pa jo prinesejo osebno na sedež vrtca; seveda ob upoštevanju vseh ukrepov. Starši bodo dobili odgovor v maju, s pogodbo."

Za včeraj, v petek, so načrtovali dan odprtih vrat, poimenovan Igrajmo se skupaj, a so ga morali zaradi epidemioloških razmer odpovedati. "Starše vabimo k ogledu posnetka vseh enot ali posamezne enote, ki ga bomo objavili na naši spletni strani. Prikazati želimo delček našega ustvarjanja oziroma utrip vrtčevskega dogajanja v igralnicah in tudi na igriščih."

Načrtujejo, da se bo v vrtec vpisalo toliko otrok, kot jih bo iz vrtca odšlo v osnovno šolo, to je okoli 300 otrok v vseh 4 občinah, kjer vrtec Otona Župančiča deluje, to je v Oplotnici, Makolah, Poljčanah in Slovenski Bistrici. Možnost vpisa pa bo tudi med letom.