Ptuj korak bližje izgradnji nove enote doma upokojencev Foto: MMC RTV SLO/Danijel Poslek
Ptuj korak bližje izgradnji nove enote doma upokojencev Foto: MMC RTV SLO/Danijel Poslek

Ptujski mestni svetniki so na današnji izredni seji soglasno potrdili dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta za območje Žabje vasi. Tam si namreč po 19. letih prizadevanj želijo zgraditi nov dom za starejše občane z dvesto posteljami. Ker pri tem računajo tudi na državna sredstva, se s pridobitvijo gradbenega dovoljenja mudi.

Direktorica doma Jožica Šemnički pravi, da bo gradnja novega doma za starejše na Ptuju po predvidevanjih stala 14 milijonov evrov, polovico denarja bo zagotovil Dom upokojencev Ptuj, polovico pa bi lahko pridobili iz državnih sredstev. ''Na ministrstvu pravijo, da če bomo do konca novembra imeli gradbeno dovoljenje, potem bi lahko bili v igri med petimi domovi, ki se bodo financirali iz sredstev v kontekstu koronavirusa,'' pojasnjuje Šemničkova.

Dopolnjen osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Žabjo vas, so zato kot edino točko uvrstili na izredno sejo občinskega sveta. ''Da pospešimo te postopke, ki se drugače vlečejo, smo naredili časovnico, kdaj bi bili tisti najkrajši možni roki, da pridemo do vse potrebne dokumentacije, da se bodo lahko novembra prijavili na razpis,'' razlaga županja Ptuja Nuška Gajšek.

Dokument je bil na seji mestnega sveta sprejet soglasno in praktično brez razprave. Po prvem branju sledi obdobje zbiranja mnenj. Z novim domom bi na Ptuju bistveno izboljšali bivanjski standard stanovalcev, ki zdaj na enoposteljno sobo čakajo tudi tri leta.