Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Danes se bo po napovedih Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo nadaljevala gradnja zadnjega odseka podaljška ceste Proletarskih brigad, oziroma t. i. Limbuške obvoznice, ki zaradi številnih zapletov na gradnjo čaka že več kot pol leta.

Čeprav je Direkcija za infrastrukturo gradbeno dovoljenje za dokončanje t. i. Limbuške obvoznice pridobila že februarja, se je gradnja odmikala zaradi zapletov z lastništvom zemljišč, nato pa še zaradi usklajevanja z izvajalcem. Podjetje Pomgrad je ustrezen aneks k pogodbi le podpisalo konec septembra, gradnjo pa bi morali po napovedih začeti 15. oktobra.

A ker je bil 15. oktober sobota, bodo dela dejansko stekla danes, so nam v petek sporočili z oddelka za stike z javnostmi.

Večjih omejitev prometa ne bo

Ker ne gre za obnovo obstoječih cest, temveč povsem novo traso, večje spremembe prometnega režima na okoliških prometnicah niso predvidene, razen v sklepni fazi gradnje, pri trgovskem centru Qlandia, kjer bo cesta prečkala Studenško ulico in se priključila na Cesto proletarskih brigad.

Gradnjo naj bi dokončali do prihodnjega poletja.