Gostilna pri treh ribnikih. Foto: Mestna občina Maribor
Gostilna pri treh ribnikih. Foto: Mestna občina Maribor

Za najem mariborske gostilne Pri treh ribnikih, ki je v občinski lasti, tudi v drugem, dopolnjenem razpisu ni bilo zanimanja. Rok za oddajo ponudb je potekel v petek, občinsko podjetje Mestne nepremičnine, ki upravlja objekt, pa ni prejelo nobene ponudbe.

Tudi v drugem, ponovljenem in dopolnjenem razpisu za najem mariborske gostilne Pri treh ribnikih, ki je v občinski lasti, ni bilo zanimanja potencialnih najemnikov. Kot je znano, občinsko podjetje Mestne nepremičnine v prvem razpisu ni našlo najemnika, v drugem pa so podaljšali najemno obdobje s 5 na 10 let, ob tem pa jasneje določili tudi najemne pogoje. »V petek se je iztekel rok, ki smo ga celo podaljšali. Najbolj pomembno je, da smo spet razširili krog interesentov. Res je, da nismo prejeli nobene dokončne ponudbe, a z vsakim razpisom dobivamo širšo iniciativo potencialnih najemnikov in verjamem, da smo blizu rešitvi,« razlaga Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin, ki upravlja zdaj že leto dni zaprto gostilno Pri treh ribnikih.

V zadnjem razpisu sta dva morebitna najemnika opravila tudi ogled objekta, a ponudbe za najem te legendarne mariborske gostilne v mestnem parku tudi tokrat ni oddal nihče. Kljub temu Ranko Šmigoc pravi, da so se v obeh razpisih pojavili najmanj trije resni potencialni najemniki. Največja težava potencialnih najemnikov ta trenutek je pomanjkanje ustreznega kadra, še meni Šmigoc.

Nov, že tretji razpis za najem gostilne, ki jo je občina za pol milijona evrov odkupila od Term Maribor, naj bi objavili do sredine aprila. Gostilna do izbire najemnika ostaja zaprta. Šmigoc je optimističen, upa, da jim bo uspelo najti partnerja, ki bo v objektu zagotovil gostinsko dejavnost s ponudbo lokalne hrane – slovenskih jedi in vin.