Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborska občina je začasno sprostila promet na delno obnovljeni Streliški cesti. Kot je znano, je obnova do marca začasno ustavljena, do takrat pa bo promet tu potekal po posebnem režimu, spremembe pa so tudi pri trasah nekaterih prog mariborskega mestnega avtobusnega prometa.

Ker le delno obnovljeni odsek Streliške ceste med križiščema z Ulico Pohorskega odreda in Radvanjsko cesto še ni prekrit s končno asfaltno prevleko in še nima ustrezne prometne signalizacije, bo promet tu za zdaj usmerjan z odsevnimi stebrički, hitrost vožnje pa bo omejena na 30 kilometrov na uro.

Spremembe tras avtobusov

S to sprostitvijo prometa se na svojo redno traso vrača avtobusna proga številka 6 – Vzpenjača, zaradi zapore križišča z ulico Pohorskega odreda, pri Osnovni šoli Ludvika Pliberška, pa bosta predvidoma še do konca januarja spremenjeni trasi prog 18 – Pekre in 4 – Studenci. Avtobusi med vožnjo proti Pekratm zavijejo iz Ulice pohorskega odreda na Borštnikovo ulico in za tem na Radvanjsko in Streliško cesto, po kateri se vračajo na ustaljeno traso.

Obnova se je zavlekla

Kot je znano, bi morala biti obnova Streliške ceste končana že do začetka tega leta, a so se dela zavlekla, neuradno tudi zaradi spora z lastnikom enega izmed zemljišč, kar pa na občini zanikajo.

Kot sporočajo z mariborske občine, se bo obnova nadaljevala v drugi polovici marca, ko bodo spet delovale asfaltne baze in bodo vremenske razmere dopuščale nadaljevanje dela.