Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Epidemiološki podatki kažejo, da je stanje v občini Slovenska Bistrica resno. Zato se je na občane obrnil tudi župan dr. Ivan Žagar.

Skrb vzbujajoče epidemiološko stanje v občini Slovenska Bistrica se ne odraža le v visokih številkah, te kažejo več kot sto na novo okuženih v zadnjih dveh dneh, ampak povzroča velike težave v tistih institucijah, ki se z okuženimi neposredno ukvarjajo, poudarja župan Ivan Žagar: "Imam občutek, da ljudje še vedno ne jemljejo dovolj resno situacije. Morajo se zavedati, da gre za solidarnost in odnos do drugih - odgovornost do drugih. Nekdo lahko z lahkoto preboli okužbo, spet drugi pa je lahko v smrtno nevarnosti."

Zato poziva vse občane k odgovornemu delovanju in ravnanju ob upoštevanju vseh predpisanih preventivnih ukrepih: "Poudarjam, da ni več časa za razpravo o tem, ali so ukrepi pravi ali ne, ampak za to, da jih upoštevamo in da težimo k temu, da se bo epidemiološka slika izboljšala."

Predvsem v bistriški enoti Doma dr. Jožeta Potrča imajo z okužbami velike težave, saj se je njihovo število danes povzelo že na 45 stanovalcev, enega od njih so danes zaradi poslabšanja stanja odpeljali v UKC Maribor, in 9 zaposlenih, zato situacijo obvladujejo z nadčloveškimi napori.