Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Pred 14 dnevi so po dobrih 8 letih od zaprtja srednjega bazena slavnostno odprli prenovljeno mariborsko kopališče Pristan. V minulih dneh so v javnosti zaokrožile fotografije, ki prikazujejo zamakanje v določenih prostorih – za preprečevanje večje škode so zaposleni na več mestih postavili vedra.

Zakaj in kje je do zamakanja prišlo, smo najprej vprašali Tadeja Mežnarja, direktorja podjetja Šport Maribor, ki upravlja športne objekte, a nas je v kratkem odzivu preusmeril na mariborsko občino, nosilca obnove edinega delujočega notranjega kopališča v drugem največjem slovenskem mestu. Sogovornika nismo dobili, so pa z občine sporočili, da so odzivi ob odprtju pozitivni, saj kopališče potrebujejo občani, društva, klubi in šole. Dodali so, da je bila obnova Pristana tehnološko in strokovno zahtevna, v primeru zamakanja pa gre za posledico investicije, ki jo je izvedlo podjetje Marko Mark Nival.

Foto: Vir Facebook
Foto: Vir Facebook

»V omenjenem primeru gre za reklamacijo stare investicije, ki jo je leta 2018 izvajalo podjetje Marko Mark Nival – zamaka namreč iz prostorov s tuši, dela pa so se izvajala v sklopu iste investicije kot sanacija bazenske školjke in ne z investicijo, ki je bila izvedena zdaj (energetska obnova, prezračevanje, oprema ipd.). Z omenjenim izvajalcem je bil opravljen ogled, le-ta pa je bil pozvan k odpravi reklamacije do 15. 3. 2022«, so še zapisali na mariborski občini. Kot je znano, zaradi slabo izvedene sanacije še zmeraj zamaka srednji bazen, ki ima uporabno dovoljenje in je varen za uporabo, a bo tudi to težavo treba odpraviti. V prihodnosti nameravajo v Pristanu urediti še savne in razrešiti lastniške težave parcele, kjer je glavni vhod. Najprej pa bodo poiskali najemnika za tamkajšnji bife, fitnes in savne.