Zavetišče za živali Maribor je zaradi trenutnih razmer v državi zaprto. Če želite pripeljati izgubljeno žival v zavetišče, to lahko storite, a prej pokličete na telefon, številko 031/ 788 – 822. Sicer pa so nujno sprehajanje psov prevzeli oskrbniki sami, tako da je zavetišče do preklica zaprto tudi za sprehajalce psov.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik


V tem trenutku je Zavetišče za živali Maribor zaprto tako za obiskovalce, kot tudi za sprehajalce in prostovoljce. Vodja zavetišča Tomaž Kristanič:
»Namesto sprehajalcev vodijo pse na sprehod naši oskrbniki; v primerih, ko ljudje najdejo živali, bodisi da so izgubljene, ali poškodovane, pa smo na voljo v službi zavetišča, dosegljivi med uradnimi urami ali na dežurno telefonsko številko.« V mariborskem Zavetišču za živali trenutno domuje 11 psov in prav toliko mačk, njihova oskrba pa je nemotena:
»Na srečo nimamo komplikacij z oskrbo; mesec december je bil poln donacij, tako da glede dobave hrane nimamo težav. Tudi zdravila za živali imamo in naše delo brez problema nemoteno funkcionira,« še dodaja Tomaž Kristanič.
V naslednjih dveh oziroma treh tednih se stanje ne bo spremenilo. Ko bo drugače, pa bodo obiskovalce obvestili prek spletnih omrežij.