Na včerajšnji seji ruškega občinskega sveta se je predstavilo podjetje SeneCura, ki naj bi zgradilo že dolgo želeni dom za starostnike v Rušah. Podjetje, ki bi se prijavilo na razpis za podelitev koncesije, podpira tudi vodstvo občine.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

V rebalansu državnega proračuna ni namenjenega denarja za gradnjo doma starostnikov v Rušah, pravi podžupan Jernej Ajd. Kljub temu ne bodo obupali: »Podjetje SeneCura je pripravljeno vložiti sredstva, pripravljeno je tu graditi. Zavezali smo se, da bo dom starostnikov tu stal. Največ možnosti za gradnjo ima prav to podjetje.«

Predstavnik družbe SeneCura Central Slovenija Robert Žvižaj: »V domu bi bilo prostora za 150 stanovalcev, ki bi bil zasnovan tako, da bi bili stanovalci nameščeni v 140 sobah, od tega 130 ih enoposteljnih in desetih dvoposteljnih."

V okviru doma pa bi ponudili tudi dnevno varstvo. In cene oskrbnin? »Cena je previdena skozi javni razpis, povprečna cena oskrbe 1 v Sloveniji je trenutno 25,17 evra.« In sam javni razpis predvideva, da ta cena naj ne bi bila višja od povprečne, dodaja Robert Žvižaj.

Vsi pa se ne strinjajo z občinskim vodstvom, tudi Drago Bolčina iz Levice ne: »kar pomeni, da se ne daje koncesije privatnikom, saj vemo, da sledijo interesu kapitala." Zato se zavzema, da bi v Rušah dobili enoto Doma Danice Vogrinec iz Maribora.