Doris Urbančič Windisch je odstopila z mesta direktorice Zavoda za turizem Maribor -Pohorje, kot razlog pa navedla osebne razloge.

Urbančič Windischeva, ki je mariborski Zavod za turizem vodila od marca 2017, ko se je s te funkcije iz zdravstvenih razlogov poslovila Janja Viher, je trenutno na oddihu, zato za podrobnejša pojasnila ni dosegljiva. Je pa v kratkem pisnem sporočilu pojasnila, da s 25-letnimi izkušnjami v turizmu odhaja novim izzivom naproti, in da si bo še naprej prizadevala za promocijo mariborskega, štajerskega in slovenskega turizma, saj ji ta predstavlja več kot le delo, ki ga z veseljem opravlja.

Na mariborski občini so z odzivi in pojasnili skopi; na naša vprašanja so pisno odgovorili zgolj, da so seznanjeni z odstopom. Več naj bi bilo znano v ponedeljek, ko naj bi župan Saša Arsenovič in Doris Urbančič Windisch sklicala novinarsko konferenco. Odstop direktorice mora sicer obravnavati svet Zavoda za turizem in ji podeliti razrešnico. To se po naših informacijah še ni zgodilo, saj naj bi bil predsednik zavoda Zdravko Luketič, ki se na naše klice še ni odzval, na dopustu. Po razrešitvi pa mora nato svet objaviti razpis za direktorsko mesto.

Po nekaterih namigih bi lahko bila v igri za ta položaj Helena Cvikl, dolgoletna, uspešna ravnateljica mariborske Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem in nedavno tudi vršilka dolžnosti generalne direktorice direktorata za turizem, tudi nekdanja SMC-jeva kandidatka za evropsko poslanko. Cviklova nam je iz tujine potrdila, da je za odstop Urbančič Windischeve sicer slišala, a da o kandidaturi za direktorsko mesto ni razmišljala.

Doris Urbančič Windisch se poslavlja s položaja direktorice mariborskega zavoda za turizem.
Doris Urbančič Windisch se poslavlja s položaja direktorice mariborskega zavoda za turizem.