Foto: Radio Maribor/Zdravstveni dom Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/Zdravstveni dom Slovenska Bistrica

Z današnjim dnem vodenje Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica prevzema Urška Sedmák. Dozdajšnja direktorica Jožefa Lešnik Hren, ki je zdravstveni dom vodila zadnjih, dobrih 20 let, se za vnovično imenovanje se ni potegovala, saj za prihodnje leto načrtuje upokojitev.

Od danes nova direktorica zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak je v Zdravstvenem domu že od leta 2013 kot pomočnica direktorice za finančno-računovodske zadeve. Pravi, da Zdravstveni dom prevzema v dobri kondiciji: "Da je zdravstveni dom tak, kot je, gre zahvala predvsem požrtvovalnemu delu vseh zaposlenih."

Zaveda se, da je epidemija prinesla spremembe tudi v organizaciji dela zdravstvenih domov:
"Vsi se bomo morali disciplinirati in upoštevati čas, ko smo naročeni pri zdravniku, saj bomo le tako lahko minimalizirali možnost okužb. Bomo pa morali v skladu z vsemi smernicami tudi poskrbeti za to, da bomo prostorsko ločili preventivno in kurativno dejavnost." Njena vizija vodenja je realna, saj se zaveda, da jo čaka veliko dela - prostorsko razširiti reševalno službo, dežurno službo, premajhen je laboratorij, tudi otroške in razvojne ambulante potrebujejo nove prostore.

Ker Sedmakova ni iz zdravstvene stroke, bo treba imenovati še strokovnega direktorja. Izbrali ga bodo med zaposlenimi zdravniki, zato bodo že danes h kandidaturi pozvali vse, ki ustrezajo pogojem.