Fotografija je simbolična. Foto: Radio Maribor/Pixabay
Fotografija je simbolična. Foto: Radio Maribor/Pixabay

Novo vodstvo obljublja nadaljevanje dosedanjega dobrega dela zavoda in dodatne storitve na področju kardiološke, diabetološke in dermatološke dejavnosti. Radiolog Aljaž Čibej je vodenje ormoškega Zdravstvenega doma prevzel z začetkom tega meseca kot vršilec dolžnosti direktorja. Kot pravi, mu bo pri novih delovnih izzivih pomagalo poznavanje zavoda: "Že doslej sem bil precej vpet v delo zdravstvenega doma, tako da sem v dobri kondiciji in imam velik zagon. Želim si sprememb in nadgradnje trenutnega sistema z namenom, da lokalnemu prebivalstvu omogočimo nove storitve predvsem na področju diabetologije in kardiologije. To nam omogočajo že obstoječi centri, ki so dobro vključeni v naše delo."

Zdravstveni dom Ormož je eden redkih, kjer se ne srečujejo s pomanjkanjem zdravnikov družinske medicine, za kar gre glavna zasluga zdaj že nekdanji direktorici Vlasti Zupanič Domanjko. "Našo javno zdravstveno mrežo smo uspeli razširiti za dva zdravnika družinske medicine in še za enega pediatra, zato z zadovoljstvom predajam kadrovsko situacijo novemu direktorju."

Pri kadrovski politiki, dodaja novi direktor Čibej, bodo tudi v prihodnje stavili na preizkušen model predhodnice: "Želimo vzgajati lastne kadre in poiskati tiste, ki imajo željo po opravljanju poklica v našem zavodu in jih tudi zadržati."

In čeprav je ormoški Zdravstveni dom pred 5-mi leti z milijon in pol evrov vrednim prizidkom odpravil večletno prostorsko stisko, je na mizi novega direktorja tudi že nov investicijski načrt.