Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Kot smo že poročali, je delovno sodišče že izreklo sodbo v medijsko odmevni tožbi nekdanjega učitelja in sindikalnega zaupnika na Srednji šoli za oblikovanje Maribor Dejana Paske. Ta je šolo tožil zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja. Iz sodbe izhaja, da je bila odpoved nezakonita, šola pa mora profesorja pozvati nazaj na delovno mesto. Sodba še ni pravnomočna, niti je na Srednji šoli za oblikovanje Maribor še niso prejeli. A kot vse kaže, se zgodba s tem še ne bo končala.

Medtem ko so na Srednji šoli za oblikovanje za zdaj z vsebino sodbe v zadevi Paska za zdaj seznanjeni le iz medijev, jo je učitelj in sindikalni zaupnik Dejan Paska že prejel: "Glede na vse okoliščine si seveda želim vrnitve v šolo in nadaljevanja dela, ki sem ga že prej opravljal."

A ravnateljica Nadja Jager Popovič na vrnitev učitelja Paske gleda z dvomom: "Tudi na sodišču je bilo izrečeno marsikaj, sodelavci so tudi izrazili strah, če se gospod Paska vrne."

"Verjetno boste morali vprašati njih, česa se bojijo, glede na to, da bi morali učitelji biti strokovni, suvereni pri svojem delu, verjetno je razlog v tem, ne vem," pa na to odgovarja Dejan Paska.

Zelo verjetno se bo tako zgodba nadaljevala na drugostopenjskem sodišču. Sicer pa je Nadja Jager Popovič kandidirala za še en mandat ravnateljice, pri tem pa jo je podprl tudi učiteljski zbor. Na očitke SVIZ-a, da glasovanje ni bilo tajno, predsednik sveta šole Boštjan Petučnik odgovarja: "Potekalo je preko aplikacije form, kjer so upravičenci do glasovanja, torej pedagoški kader, dobili link, na katerega so potem odgovorili."

Jager Popovičevo je soglasno potrdil tudi svet šole, ki bo odločitev o njenem imenovanju sprejel predvidoma konec naslednjega tedna, ko se izteče 30-dnevni rok, v katerem lahko svoje mnenje na imenovanje da tudi ministrica za izobraževanje.