Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor deluje spremenjeno. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor deluje spremenjeno. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca bo zaradi epidemije s COVID-19 do preklica deloval spremenjeno. Od danes, ponedeljka, veljajo spremembe za zobozdravstveno varstvo otrok in odraslih in zdravstveno varstvo žensk, od jutri, torka, pa še za zdravstveno varstvo otrok, mladine in odraslih. Kot sporočajo, ambulante ne delujejo več na ravni osebnega izbranega zdravnika. Za obisk pri zdravniku se je treba napovedati prek elektronske pošte ali po telefonu.

Od danes so zaprte zobozdravstvene ambulante. Izključno za nujne primere je zobozdravnik za otroke in odrasle na voljo med 7. in 20. uro v Ulici Kneza Koclja 10. Vsi ostali že naročeni zobozdravstveni pregledi so odpovedani. V ginekoloških ambulantah izvajajo samo izbrane preglede nosečnic in nujne preglede.

Zunanje ginekološke ambulante v Rušah, Šentilju, Miklavžu in Sladkem Vrhu bodo od jutri zaprte. V specialističnih ambulantah so odpovedani vsi redno naročeni pacienti, razen za napotitve pod stopnjo nujno in zelo hitro. Ambulante za predšolske in šolske otroke bodo od jutri delovale na centralni lokaciji Zdravstvenega doma v središču mesta in Zdravstveni postaji Nova vas. Ambulante na Gosposvetski cesti, Jezdarski ulici in v Hočah bodo od jutri zaprte.

Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike deluje nespremenjeno. In zdravstveno varstvo odraslih? V primeru, da ste oboleli, pišite na elektronski naslov zd@zd-mb.si ali pokličite na telefonsko številko 228 62 00, sporočajo iz mariborskega Zdravstvenega doma. Strokovno osebje vas bo napotilo v eno izmed 5-ih delujočih ambulant. Te bodo od jutri na voljo v centru mesta, v Novi vasi, na Teznu, v Račah in Rušah.

V času nedelovanja ambulant lahko pacienti pokličejo splošno nujno medicinsko pomoč, v primeru nujne medicinske pomoči pa številko 112. V prihodnjih 14-ih dneh so odpovedane tudi vse fizioterapevtske obravnave, razen za stopnji nujno in zelo hitro. Za vse redno naročene bo določen nov termin zdravstvene obravnave.