Vodovod Foto: BoBo
Vodovod Foto: BoBo

Nujna vlaganja v dotrajan vodovodni sistem so znova razvnele razpravo na kolegiju županov Spodnjega Podravja, dve občini se namreč še zmeraj ne strinjata s predlagano omrežnino. V ospredju pa je bila tudi ptujska urgenca, ki se počasi bliža začetku gradnje.

V občinah Spodnjega Podravja, kjer vodovod upravlja Komunala Ptuj, so se dogovorili o novi ceni vodarine. Glede nove omrežnine pa skupne točke ne najdejo že več mesecev. Občini Kidričevo in Starše sta namreč prepričani, da bi ta morala biti občutno nižja od predlagane. Župan Kidričevega Anton Leskovar pojasnjuje, da v njegovi občini za vodovod skrbita Komunala Ptuj in Komunala Slovenska Bistrica. Ob tem pravi, da se ne more strinjati, da v Slovenski Bistrici lahko ponudijo skoraj enkrat nižjo ceno kot pa v ptujskem komunalnem podjetju.

Občinam tako še zmeraj ni uspelo potrditi skupnih cen in kot poudarjajo v Komunali Ptuj, bi to lahko pomenilo, da bi prešli v dva ločena standarda vzdrževanja omrežja. Še preden pa se zgodi kaj takšnega pa bodo ustanovili delovno skupino. Ta bo naredila primerjavo med različnimi cenami, ki jih izpostavljajo v Kidričevem.

Projekt urgence na Ptuju napreduje
Ob vodovodu pa so se župani danes seznanili tudi s potekom projekta ptujske urgence. Direktorica Splošne bolnišnice Ptuj Anica Užmah je pojasnila, da so tik pred izbiro pripravljalca izvedbene in projektne dokumentacije. Gradnjo pa naj bi predvidoma začeli spomladi prihodnje leto. V tem letu pa naj bi občine tudi sprostila svoje deleže predvidenih sofinancerskih sredstev. Projekt je sicer vreden dobrih 5 milijonov evrov.