Karierni sejem 2019 v dvorani Lukna Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Karierni sejem 2019 v dvorani Lukna Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Današnji celodnevni karierni sejem v mariborski dvorani Lukna je že v dopoldanskih urah pritegnil precej radovednih osnovnošolcev, ki so imeli možnost, da se podrobneje seznanijo z različnimi poklici in smermi izobraževanja. S tem pa se jim pomaga tudi pri izbiri karierne poti, saj imajo od dijakov in zaposlenih možnost izvedeti in spoznati podrobnosti o šolah in poklicih.

Sejem je letos nekoliko razširjen, saj je razstavljavcev še več kot v preteklih letih. Prek različnih izdelkov, primerov dela in tudi interaktivnih pripomočkov, kot je recimo digitalno varjenje, pa so mladi lahko spoznali različna dela tudi v praksi, poklice in izobraževalne usmeritve pa so jim predstavljali dijaki in zaposleni v različnih podjetjih.

Poleg individualnih obiskovalcev se bo danes po razstavišču sprehodilo kar 39 organiziranih skupin s prav toliko osnovnih šol. Še to; tokratni karierni sejem je prvič razširjen na 2 dni. Drugi dan bo v petek, 15., namenjen pa bo predvsem dijakom. Na njem se bodo predstavlja tudi višješolski in visokošolski in univerzitetni študijski programi.