Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Obnova zahodne tribune stadiona Ljudski vrt bi se po napovedih občine lahko začela maja. Potekajo namreč sklepna pogajanja z izvajalci. Kljub negotovostim zaradi epidemije želijo obnovljeno tribuno odpreti do otvoritvene tekme Evropskega nogometnega prvenstva do 21 let prihodnje leto junija, ki po uradnih informacijah še ostaja v predvidenih terminih, po neuradnih pa bi ga lahko prestavili. Ta čas se končujeta tudi ureditvi severnega in južnega podtribunja.

Obnova dotrajane zahodne tribune Ljudskega vrta je - kot kaže - po letih zastojev vendarle pred izvedbo. Ker pa so na razpis za izbiro izvajalca prispele predrage ponudbe – občina ima na voljo 6,5 milijona evrov – se o ceni še pogajajo, pravi podžupan Samo Peter Medved:

"Zdaj smo pred zadnjim krogom [pogajanj], kje smo dobili dva najugodnejša ponudnika, ki sta Makro 5 in Dema Plus. Z njima gremo v finalna pogajanja. Z veseljem lahko rečem, da so njihove neto ponudbene vrednosti že zdaj v okviru zagotovljenih sredstev, tako da ocenjujem, da projekt ni ogrožen."

Če ne bo pritožb, bi lahko gradbišče zagnali maja. Obnovljena tribuna bo zadostila standardom UEFE za organizacijo tekem na najvišji ravni. V ta namen bo treba razširiti VIP in novinarsko ložo, zaradi česar bodo število sedežev zmanjšali za dobrih 700. Obnovili bodo tudi spomeniško zaščiten betonski lok, energetsko sanirali podtribunje in uredili dostope. Bodo pa zaradi potreb prezračevalne opreme ukinili telovadnici v kleti tribune, rešitev za njuno nadomestitev pa še iščejo, pravi predstavnik zavoda Športni objekti Maribor Matej Pungartnik.

Občina ob tem ureja tudi severno in južno podtribunje stadiona. Nove garderobe s sanitarijami, skladišča, prostori nogometne šole in konferenčno-medijski sobi pod severno tribuno so že v fazi pridobivanja uporabnega dovoljenja, dela pod južno tribuno, kjer bosta restavracija in trgovina, pa so se pred kratkim začela.