Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Območje mariborskega rolkarskega oziroma skejt parka v Borštnikovi ulici je že nekaj mesecev ograjeno. Delavci namreč s pomočjo strojev urejajo prenovljen največji skejt park v državi. Kot zagotavljajo na mariborski občini, bodo dela končana v skladu z načrti, to je do 8. septembra.

Novi poligon za urbano spretnostno rolkanje že dobiva obliko: delavci trenutno betonirajo t. i. bazen – kotanjo, obdano s strmimi vijugastimi stenami, kjer bodo deskarji izvajali raznolike akrobacije. Kasneje pa bodo uredili še t. i. street plazo, kjer bodo svoje spretnosti preizkušali na ovirah, ki posnemajo razmere na mestnih ulicah.

Predsednik Slovenske rolkarske zveze Iztok Šumatič pravi, da bo to velika pridobitev tako za rolkarje kot tudi za preostale meščane, saj bodo dobili še en prostor za druženje različnih generacij.

Dodaja, da bo skejt park obnovljen v skladu z najsodobnejšimi standardi. Z njim bodo ljubitelji tega, po novem tudi olimpijskega športa dobili primeren prostor za trening, omogočal pa bo tudi izvedbo mednarodnih tekmovanj.

Skejt park, ki je v neposredni bližini mariborske Osnovne šole Leona Štuklja, bo dopolnil tudi mestno ponudbo obšolskih in obštudijskih dejavnosti, sporočajo z mariborske občine. Skoraj pol milijona evrov vreden objekt, ki ga sofinancira tudi Evropska unija, bodo po odprtju najverjetneje prepustili v upravljanje lokalni rolkarski skupnosti.