V Slovenskem narodnem gledališču Maribor do nadaljnjega ne bo gledaliških predstav v Stari dvorani ter v Veliki in Kazinski dvorani. Foto: BoBo
V Slovenskem narodnem gledališču Maribor do nadaljnjega ne bo gledaliških predstav v Stari dvorani ter v Veliki in Kazinski dvorani. Foto: BoBo

V večini kulturnih ustanov velja od danes prepoved javnih prireditev v zaprtih prostorih in tako so mnoge prireditve z več kot 100 obiskovalci odpovedane. Odpovedi kulturnih dogodkov se vrstijo v Mariboru in okolici.

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor do nadaljnjega ne bo gledaliških predstav v Stari dvorani ter v Veliki in Kazinski dvorani. Obiskovalci si bodo danes ob 20-ih lahko ogledali le predstavo Pošta, na Malem odru. V mariborskem Narodnem domu večino koncertov in drugih dogodkov umeščajo na kasnejše termine. V vseh muzejih sprejemajo le manjše skupine obiskovalcev in posameznike, večji dogodki so odpovedani.

Vse prireditve je do nadaljnjega odpovedala tudi Mariborska knjižnica, rok za izposojo knjig pa podaljšala na 28 dni, vendar svetujejo, da gradivo podaljšujete po telefonu.

Od danes je zaprto tudi Mestno gledališče Ptuj. Odpade tudi nocojšnje odprtje razstave Sandija Červeka v Galeriji mesta Ptuj, medtem ko bo razstava za obiskovalce na ogled od jutri. Mesec komedije v Pekrah je v celoti prestavljen na maj, za nedoločen čas so odpovedali tudi vse prireditve ob Dnevih Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi in vse dogodke v Gradu v Slovenski Bistrici, kjer so za nedoločen čas prestavili četrtkovo akademijo ob občinskem prazniku. V kulturnih ustanovah prosijo za razumevanje, obiskovalci pa naj spremljajo obvestila na spletnih straneh.