Foto: Radio Maribor/TV Maribor
Foto: Radio Maribor/TV Maribor

Zdaj je jasno, da se odprtje srednjega bazena v kopališču Pristan znova zamika za nekaj mesecev. Težav je precej, nadaljnje zaprtje pa bo vplivalo tudi na že zdaj težavno poslovanje Športnih objektov, ki že pripravljajo novelacijo sanacijskega programa.

Tudi po šestih letih zaprtja srednji bazen v kopališču Pristan ostaja zaprt. Porabljeno je bilo milijon tristo tisoč evrov, bazen pa po končani prenovi pušča. Težave imajo tudi s prezračevalnim sistemom, ki je bil dotrajan že pred začetkom del in ni bil predviden za obnovo.

Bazen tako ostaja zaprt za nedoločen čas. Občina pa je že v fazi iskanja revizorja projekta, ki bo med drugim tudi razjasnil, kdo je odgovoren za odkrite nepravilnosti. Izvajalec del je bilo podjetje MarkoMark Nival, kjer so nam povedali, da je velik del težav nastal zaradi prezračevalnega sistema in da je investitor projekt prenove srednjega bazena kopališča Pristan napačno načrtoval, saj bi se na objektu prvotno bilo potrebno lotiti sanacije dotrajane nosilne konstrukcije stavbe, sanacije zamakanja strehe, energetske sanacije celotnega ovoja stavbe in vsekakor ureditve novega prezračevanja.

Dodatne težave pa nadaljnje zaprtje srednjega bazena prinaša tudi za Športne objekte Maribor, ki se že lep čas spopadajo s finančnimi težavami. Prav zaradi srednjega bazen, pa letno izgubijo približno 90 tisoč evrov prihodkov, ki so jih letos že vključili v finančni in sanacijski načrt. Za tega že pripravljajo spremembe, ob tem pa upajo, da bo bazen vseeno odprt v najkrajšem možnem času.