Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Včeraj se je s pestro prireditvijo uradno odprla prenovljena Cafova ulica. Naložba je vredna 465 tisočakov in ulico spreminja v skupni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet. A vse skupaj ima grenak priokus za precej bližnjih prebivalcev. Ostali so namreč brez 27 parkirnih prostorov, za ureditev teh so ob gradnji večstanovanjske stavbe na Cafovi ulici namreč plačali. Dogovora z občino pa ni bilo, zato zadevo rešujejo po sodni poti.

Prenovljena Cafova ulica je na včerajšnjem uradnem odprtju privabila množico ljudi, ki so se gostili ob prijetnem programu in kulinariki. Tudi župan Saša Arsenovič projekta ni mogel prehvaliti. Izpostavlja jo tudi kot vzoren primer urejanja prostora za ljudi.

Precej nezadovoljstva med bližnjimi prebivalci

A za vsem bliščem in lepoto se zaradi izgube lastniških parkirišč skriva precejšnje nezadovoljstvo prebivalcev, ki so že pred začetkom del povezali v civilno pobudo. Predstavnik pobude Jurij Brodschneider pa poudarja, da kljub petim sestankom na občini dogovora niso sklenili. Zato zdaj težavo z lastništvom rešujejo s pomočjo odvetnika. Kot poudarjajo prebivalci, so namreč parkirne prostore kupili ob nakupu stanovanj. Zato so prepričani, da je občina posegla v njihovo lastnino brez dovoljenja. Župan pa odgovarja, da on nezadovoljnih ljudi ne vidi in da bodo pogovore nadaljevali, če bo to potrebno.

Sicer pa prebivalce skrbi tudi, da bi Cafova ulica ob večerih postala preglasna.