Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Godbe z zgodbo

4 epizod

Godbe z zgodbo

4 epizod


V oddaji Godbe z zgodbo, voditeljica in avtorica Anja Rupel z glasbo in zgodbo predstavlja tujo in domačo popularno glasbo in njene izvajalce, avtorje in glasbenike.

09.10.2024

Kris Kristofferson

Pred kratkim je umrl ameriški avtor, glasbenik in igralec Kris Kristofferson. V oddaji Godbe z zgodbo poslušamo nekaj njegovih največjih uspešnic.


02.10.2024

Domače uspešnice 90.

V Godbah z zgodbo se z glasbo vračamo v 90. leta prejšnjega stoletja. V 90. smo se Slovenci osamosvojili, dobili prve komercialne televizije, prepevali karaoke z Dejo Mušič, vsako soboto spremljali tv odajo Poglej in zadeni in plesali v diskotekah, ki so v Sloveniji v 90. rasle kot gobe po dežju . Slovenski glasbeniki so po vzoru svojih hrvaških kolegov in mednarodnih uspešnic ustvarjali t. i. dance - plesno glasbo. Ogromno uspešnic je nastalo takrat in nekaj jih poslušamo v oddaji Godbe z zgodbo. Uspešnice prepevajo Sound Attack, Dominik Kozarič, Sendi, Power Dancers, 4fun, Avia Band in drugi.


25.09.2024

Zimzelene skladbe festivala Slovenska popevka

V Godbah z zgodbo festival Slovenska popevka, ki ga letos pogrešamo in upamo, da ne bo ostal samo še oddaljen spomin na lepše glasbene čase. Popevke iz različnih let festivala prepevajo Lado Leskovar, Bele vrane, Oto Pestner, Edvin Fliser, Tomaž Domicelj, Vlado Kreslin, Nuša Derenda, Marko Vozelj, Nino Ošlak, Nuška Drašček in drugi


18.09.2024

Najbolje prodajani albumi

V Godbah z zgodbo nekaj skladb, ki so izšle na najbolje prodajanih nosilcih zvoka - gre seveda za klasične nosilce zvoka, kot so vinilne plošče, zgoščenke in kasete. Prvo mesto še vedno pripada Michaelu Jacksonu in njegovemu albumu Thriller. Med najbolje prodajane pa spadajo tudi: album skupine AC DC – Back in Black, pa album z filmsko glasbo Bodyguard, pa album Meata Loafa Bat out of hell, album zasedbe Bee Gees Saturday night fever, pa album Rumourse skupine Fleetwood Mac. Vseh naštetih in še nekaterih se spominjamo v Godbah z zgodbo.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov