Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Recital

5 epizod

Recital

5 epizod


V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.

02.08.2024

Dunajski klavirski kvartet in Petr Popelka

V koncertnem studiu Češkega radia je 2. junija nastopil Dunajski klavirski kvartet, zasedbi pa se je kot gost pridružil tudi Petr Popelka v vlogi kontrabasista. Na sporedu koncerta so bili Klavirski kvintet, op. 87 Johanna Nepomuka Hummla, Klavirski kvartet Bohuslava Martinůja in Klavirski kvartet št. 1 v g-molu, op. 25 Johannesa Brahmsa.


26.07.2024

Danski godalni kvartet in violončelist Johannes Rostamo

Tokrat predstavljamo Danski godalni kvartet, ki je dve obsežnejši deli posnel skupaj z violončelistom Johannesom Rostamom. Zasedba petih virtuozov je namreč 27. marca letos v prostorih Danske kraljeve glasbene akademije v Kopenhagnu posnela »Godalni kvintet v C-duru« Franza Schuberta ter v nadaljevanju delo imenovano »Venček za Schuberta« še živečega sodobnega britanskega skladatelja, pianista in dirigenta Thomasa Adèsa.


19.07.2024

Godalni kvartet Elias v dvorani Wigmore

8. julija je v dvorani Wigmore v Londonu nastopil Godalni kvartet Elias. Na spored je uvrstil Godalni kvartet št. 14 v d-molu, D 810 Franza Schuberta, imenovan tudi Smrt in deklica, Tri skladbe za godalni kvartet Igorja Stravinskega in izbor škotske ljudske glasbe za godalni kvartet.


12.07.2024

Klavirski trio Leonore in violist Benjamin Nabarro

Klavirski trio Leonore je tokrat k sodelovanju povabil še violista Benjamina Nabarra: na koncertu v cerkvi Sv. Marije v kraju Hay on Wye, ki leži na meji med Anglijo in Walesom, so izvedli "Klavirski kvartet v f-molu, op.28" Luise Adolphe Le Beau ter "Klavirski trio št. 2 v g-molu, op. 45" Gabriela Fauréja.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov